Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΜΑΘΗΜΑΤΑ:ΤΡΙΤΗ 22 - 5 - 2018

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κάναμε τις εργασίες στις σελίδες 9, 10, 11, 12, 13, 16, 17 τη δ στο Τετράδιο εργασιών.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ: Κάναμε το μάθημα και τις  εργασίες στις σελίδες 124 - 125 - 126 και τις εργασίες 1,3 στη σελίδα 54  στο Τετράδιο εργασιών.
ΕΧΟΥΜΕ: Ό,τι υπογραμμίσαμε. (ωφέλειες του δάσους, ορυκτά της Ελλάδας) και την εργασία 2  στη σελίδα 54  στο Τετράδιο εργασιών.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: Κάναμε τα κείμενα στις σελίδες 95, 96, 97, 98
ΕΧΟΥΜΕ: Το 1 κείμενο στη σελίδα 95
Η ζωή ως κοινωνία: Κοινότητες αγάπης
Οι πρώτοι πιστοί στον Χριστό στην αρχή δε διέκοψαν τον σύνδεσμό τους με την Ιουδαϊκή θρησκεία. Μάλιστα, πήγαιναν συχνά στον ναό του Σολομώντα, για να λατρεύουν τον Θεό. Γρήγορα όμως άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι έπρεπε να βρουν ιδιαίτερους τόπους για να συγκεντρώνονται όλοι μαζί. Οι τόποι αυτοί αρχικά ήταν ιδιωτικά σπίτια. Σπίτια που πολλοί πιστοί τα πρόσφεραν με ευχαρίστηση και χαρά. Εκεί πλέον προσεύχονταν οι πιστοί. Εκεί παρακολουθούσαν και συμμετείχαν στη Θεία Ευχαριστία. Εκεί άκουγαν τους Αποστόλους να διηγούνται τη ζωή και τα λόγια του Χριστού.
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να σχετίζονται μεταξύ τους οι πιστοί με ειλικρινή αγάπη. Οι διαφορές, οι εγωισμοί, τα μίση είχαν δώσει τη θέση τους στην ταπείνωση και την
αδερφική αγάπη. Σαν μια οικογένεια, κάθονταν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και έτρωγαν χωρίς να ξεχωρίζουν κανένα για τον πλούτο του, την κοινωνική του θέση και τη μόρφωσή του.
Αγάπες ονομάζονταν αυτά τα κοινά τραπέζια, στα οποία έπαιρναν μέρος οι πρώτοι χριστιανοί. Όλοι έδιναν χρήματα για να ετοιμάζονται αυτά τα κοινά τραπέζια.

Αύριο, αν δεν βρέξει σήμερα θα πάμε στο ΕΑΚ Μακροχωρίου. Τιμή εισιτηρίου 2 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου