Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικο δώρο (η συνέχεια της ιστορίας)

Απορροφημένος από τις σκέψεις του δεν άκουσε τη μητέρα του που του είπε: «Άντη, κοίτα ποιος ήρθε!»
Όταν «ξέφυγε» από τις σκέψεις του, ευχήθηκε αυτό που έβλεπε μπροστά του να μην ήταν όνειρο.  Ο αγαπημένος του θείος, ο Αλέξης, στεκόταν μπροστά του. Μετά από τον θάνατο του πατέρα του, ο Άντη βρήκε την αγάπη του μπαμπά του μέσα στη συντροφιά του θείου Αλέξη.
Όταν η μητέρα του πήρε τον  λόγο, ο Άντη άκουσε μια φωνή ανάλαφρη και γλυκιά, που δεν έκρυβε άγχος ή φόβο.
«Από σήμερα θα κάνουμε μια καινούρια αρχή, μακριά από δω, στην Αμερική. Κι όλα αυτά χάρη στον θεί Αλέξη».
«Αλήθεια;» είπε ο Άντη, που μόλις κατάφερε να αρθρώσει μια λέξη. Μετά από όσα είχε ακούσει και δει, δεν ήξερε τι να πιστέψει.
«Φυσικά! Και μάλιστα με αρκετά χρήματα, ώστε να ζούμε με άνεση».
Ο Άντη ήταν πολύ χαρούμενος. Βέβαια, θα ήταν ακόμη πιο χαρούμενος, αν ήταν εκεί και ο μπαμπάς του. όμως κι έτσι ένιωθε πανευτυχής.
  Έτσι, κάπου εκεί στην Αμερική, ο Άντη κι η οικογένεια του ζούσαν τα πιο ωραία Χριστούγεννα.
Όλα όσα είχε ονειρευτεί ο Άντη, τα είχε χάρη στον θείο Αλέξη και φυσικά στην πίστη του στον Χριστό.
Αναστασία Α.

Απορροφημένος από τις σκέψεις του δεν άκουσε το θόρυβο από το άνοιγμα της σκηνής ούτε τα βήματα των ανθρώπων που πλησίαζαν προς το μέρος του. Ακριβώς από πίσω του βρίσκονταν δυο άνθρωποι αγκαλιασμένοι με δάκρυα χαράς. Ο κύριος από πίσω του, χάιδεψε με αγάπη το κεφάλι του και το παιδί τρόμαξε και γύρισε να δει ποιος ήταν. Αμέσως διέκρινε τον πατέρα που είχε χάσει στον πόλεμο και τα μάτια του γέμισαν δάκρυα. Τότε ακούστηκε μια φωνή:  Άντη, ξύπνα ήρθε η ώρα να φάμε. Τότε ο Άντη κατάλαβε ότι όλα ήταν ,δυστυχώς, ένα όνειρο και απογοητεύθηκε.
Αναστασία Τ.


Απορροφημένος από τις σκέψεις του δεν άκουσε τους ταράνδους που κατέβασαν το έλκηθρο, που ήταν πάνω του ο Αϊ Βασίλης. 
Ο Αϊ Βασίλης προσπάθησε να μπει μέσα στο σπίτι από την καμινάδα. Δεν μπόρεσε να μπει, γιατί ήταν πολύ παχύς. Όμως μπόρεσε με την βοήθεια των ταράνδων . άφησε τα δώρα και έφυγε από  το παράθυρο. Ο Άντη όμως δεν τον άκουσε, γιατί ήταν απορροφημένος.
Βασίλης

Ο Άντη είναι μόνος στο αντίσκηνο και ζωγραφίζει χριστουγεννιάτικες φιγούρες, τον Ιωσήφ, τον Χριστό, τη Μαρία, τους αγγέλους. Απορροφημένος από τις σκέψεις του δεν άκουσε τα πατήματα. Ένα φως όμως στο άνοιγμα της σκηνής φώτισε όλο τον
χώρο. Γυρίζει πίσω και ... βλέπει έναν ολόλαμπρο άγγελο.
«Μικρέ μου ...μη φοβάσαι. Σου φέρνω το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δώρο! Σου φέρνω τον πατέρα σου!!!»
Αμέσως ο Άντη ορμάει στην αγκαλιά του πατέρα του και τον φιλάει παντού. Εκείνος του εξηγεί πως σε μια μάχη τραυματίστηκε βαριά και στη συνέχεια τον πήγαν στο νοσοκομείο. Μετά από πολλούς μήνες έγινε καλά και αναζήτησε την οικογένεια του. Και τώρα τη βρήκε.
Σίγουρα αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα ωραιότερα για τον Άντη, γιατί η οικογένεια είναι ενωμένη και ευτυχισμένη.
Θάνος.

Απορροφημένος από τις σκέψεις του δεν άκουσε τη φωνή ενός αγγέλου που μιλούσε σιγανά. Λίγο αργότερα γύρισε το κεφάλι του και είδε τον άγγελο. Εκείνος του άπλωσε το χέρι και ο Άντη τον ακολούθησε. Ο άγγελος τον πήγαινε σε ένα μέρος και αυτός αναρωτιόταν που πηγαίνουν. Όταν έφτασαν, ο μικρός Άντη, βρέθηκε μπροστά σε ένα κτίριο. Μπήκε μέσα και συνάντησε πολλά παιδιά με τα οποία έγινε φίλος. Ακόμα υπήρχαν πολλά παιχνίδια και καθαρά ρούχα  από τα οποία μπορούσε να διαλέξει ό,τι ήθελε.
Αντώνης.

Απορροφημένος από τις σκέψεις του δεν άκουσε δεν άκουσε  τις φωνές που ακούγονταν έξω από την σκηνή τους.
Οι φωνές αυτές δεν έβγαιναν από έναν άνθρωπο από κόσμο πολύ.
Όταν τελείωσε τις ζωγραφιές του και άκουσε τις φωνές βγήκε έξω για να δει τι συμβαίνει. Υπήρχε πάρα πολλοί άνθρωποι  που μοίραζαν δώρασε όλους τους πρόσφυγες που ήταν εκεί μαζί και στα παιδιά φυσικά. Τότε τον είδε μια κυρία και κατευθύνθηκε σ αυτόν, με ένα μεγάλο κουτί στα χέρια της.  Ήταν για αυτόν. Του το έδωσε και τον αγκάλιασε, όμως αυτός δεν την ήξερε.
Εκείνη τη στιγμή ήρθε και η μητέρα του. Ευχαρίστησε  την κυρία, που ήταν μέλος του ΟΗΕ και μοίραζε δώρα σε όλους.
Μπήκαν μέσα στη σκηνή τους και ο Άντη άνοιξε το κουτί. Είχε μέσα ένα μικρό ομοίωμα της φάτνης, της φάτνης που γεννήθηκε ο Χριστός. Είχε και ένα άλλο μικρό κουτί. Μέσα ήταν όλοι: ο μικρός Χριστός, η Παρθένος, ο Ιωσήφ, οι τρεις μάγοι, τρεις άγγελοι, δυο άλογα, δυο βόδια και δυο πρόβατα.
Ο Άντη χάρηκε πάρα πολύ. Έβαλε όλε τις ξύλινες κούκλες μέσα στη φάτνη. Όμως κοιτούσε τους αγγέλους με θαυμασμό. Τώρα κατάλαβε τι λογής πλάσματα ήταν οι άγγελοι.
Από μέσα του είπε: « Αυτά είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα του κόσμου».
Βάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου