Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΜΑΘΗΜΑΤΑ: ΤΡΙΤΗ 13 - 3 - 2018

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κάναμε τις εργασίες α,γ στις σελίδες 28 - 29, την δ στη σελίδα 31, τη δ στη σελίδα 33, την εργασία α στη σελίδα 38 στο Τετράδιο εργασιών. Θυμηθήκαμε πώς κάνουμε πολλαπλασιασμό και διαίρεση κλασμάτων και τους αντίστροφους αριθμούς.
ΕΧΟΥΜΕ: Τις εργασίες β,γ,δ στις σελίδες 38 - 39 στο Τετράδιο εργασιών.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ: Κάναμε το μάθημα και τις εργασίες στις σελίδες  84 - 85 - 86 και τις εργασίες 1,3 στη σελίδα 38 στο Τετράδιο εργασιών.
ΕΧΟΥΜΕ: Την τελευταία παράγραφο στη σελίδα 84, το Γλωσσάρι στη σελίδα 86 και την εργασία 2 στη σελίδα 38 στο Τετράδιο εργασιών.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: Κάναμε τα κείμενα στις σελίδες 67 -68- 69 - 70
ΕΧΟΥΜΕ: Την 1η παράγραφο και τις δυο τελευταίες από το κείμενο για τον Ιωάννη τον πρόδρομο.
Ο Ιωάννης, ο γιος του Ζαχαρία και της Ελισάβετ, γεννήθηκε με θαυμαστό τρόπο όταν
οι γονείς του ήταν πολύ μεγάλοι σε ηλικία. Οι άνθρωποι γύρω του έλεγαν ότι αυτό το παιδί
ήταν ευλογημένο από τον Θεό. Ενώ ήταν ακόμη νέος, εγκατέλειψε τον κόσμο κι αποτραβήχτηκε στην έρημο του Ιορδάνη ποταμού όπου δίδασκε τον λαό και καλούσε τους ανθρώπους να μετανοήσουν.
Ο Ιωάννης κατέκρινε τον άρχοντα της περιοχής, τον Ηρώδη, για την αμαρτωλή ζωή του. Επίσης κατηγορούσε τους τελώνες, επειδή απαιτούσαν από τους ανθρώπους περισσότερα από ό,τι γράφει ο νόμος και τους στρατιώτες, επειδή έπαιρναν λεφτά με τη βία. Αυτό στάθηκε αφορμή να τον συλλάβουν, να τον φυλακίσουν και τελικά να τον αποκεφαλίσουν. Ο Ιωάννης θεωρείται ο τελευταίος των προφητών και ο μοναδικός προφήτης που έζησε την αρχή της διδασκαλίας του Χριστού.
Ονομάστηκε και Πρόδρομος, επειδή με τη ζωή και το έργο του προετοίμασε τους ανθρώπους να δεχτούν τον Χριστό.
Την Πέμπτη θα πάμε στο ΕΑΚ. Τιμή εισιτηρίου 2 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου