Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΑΚΙ



Το τραυματισμένο σκυλάκι

Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βλέπουν μπροστά τους ένα τραυματισμένο σκυλάκι. Μετά από μια δεκάλεπτη συζήτηση, αποφάσισαν να το πάρουν μαζί τους και να το πάνε στο  κτηνίατρο.


Μόλις ήρθε η σειρά τους, μπήκαν μέσα στο ιατρείο του κυρίου Ανδρέα. Αφού διηγήθηκαν τι συνέβη πριν μια ώρα, εκείνος πήρε το σκυλάκι και του έδεσε το πόδι το οποίο είχε χτυπήσει.

Καληνύχτισαν τον κύριο Ανδρέα και έφυγαν. Στο δρόμο για το σπίτι, αποφάσισαν να πάρουν το σκυλάκι μαζί τους.

Το φρόντισαν, το τάισαν και σιγά σιγά έγινε καλά. Το είχαν βρει στις 5 Φεβρουαρίου και έγινε καλά στις 10 Μαρτίου. Η ανάρρωση του κράτησε 34 μέρες, αφού ήταν δίσεκτος ο χρόνος.

Τα δυο αδέρφια δεν μπορούσαν να αποχωριστούν το σκυλάκι και έτσι το υιοθέτησαν. Το ονόμασαν Τέντη και το εκπαίδευσαν πολύ καλά.

Η δουλειά του Τέντη ήταν να φυλάει το σπίτι και αυτό το έκανε πολύ καλά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ



Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βλέπουν ένα μικρούλι άσπρο σκυλάκι  στη μέση του δρόμου που είναι τραυματισμένο.

Αυτοί το πήγανε στην κλινική μικρών ζώων. Εκεί πέρα ο κτηνίατρος έβαλε γύψο στο μπροστινό, αριστερό πόδι του σκύλου. Τους είπε να το προσέχουν το σκυλάκι μέχρι να γίνει καλά.

Έτσι τα δυο αδέρφια πήραν τον σκύλο μαζί τους στο σπίτι τους.

Με τον καιρό το σκυλί έγινε καλά και τα δυο αδέρφια χάρηκαν πολύ.

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ





Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βλέπουν έναν σκύλο πεσμένο κάτω. Το ένα παιδί το παίρνει μαζί του. Στις  5 Φεβρουαρίου τον πήγανε στην Κλινική μικρών ζώων. Ο κτηνίατρος το εξέτασε και του έβαλε γύψο. Στις 29 Φεβρουαρίου κάθισαν όλοι μαζί στο σαλόνι. Κρύωναν, γι αυτό άναψαν το τζάκι. Είναι 10 Μαρτίου, τα παιδιά τον έβαλαν να περπατήσει. Τα κατάφερε τελικά. Ο σκύλος ξαναπερπάτησε και τον  άφησαν ελεύθερο.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ





Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βλέπουν στο πάρκο έναν σκύλο. Τον παίρνουν στην αγκαλιά του και τον πάνε στον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος τους λέει ότι έχει χτυπήσει το πόδι του. το κράτησε για λίγες μέρες κοντά του για να το φροντίζει. Μετά το παίρνουν τα παιδιά στο σπίτι τους. Μετά από περίπου ένα μήνα ο σκύλος βγάζει τον γύψο.

Τώρα μπορεί να περπατάει ελεύθερα.

ΛΑΖΑΡΟΣ





Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά στο δρόμο τους συναντάνε ένα χτυπημένο σκυλάκι. Σκέφτονται να το βοηθήσουν. Τελικά ο Γιώργος με την κίτρινη  μπλούζα το παίρνει αγκαλιά ενώ ο Νίκος με την ροζ μπλούζα το κοιτάει στεναχωρημένος. Στη συνέχεια τα δυο παιδιά πηγαίνουν στο κτηνιατρείο. Όταν το πήγαν ο γιατρός τους είπε:

- Θα γίνει καλά περίπου σε είκοσι ημέρες.

- Εντάξει, είπαν τα παιδιά.

Αργότερα το πήγαν σπίτι και το φρόντιζαν. Τελικά ο γιατρός είχε δίκιο. Στις 20 Μαρτίου το σκυλάκι έγινε καλά και οι δίδυμοι το άφησαν ελεύθερο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βλέπουν ένα χτυπημένο σκυλάκι. Το λυπήθηκαν και το πήραν μαζί τους για να το πάνε στον κτηνίατρο.

Όταν έφτασαν μπήκαν μέσα και ο γιατρός έβαλε το κουταβάκι πάνω στο ιατρικό κρεβάτι για τα ζώα και του έδεσε το πόδι.

Αποφασίσανε να το πάρουνε σπίτι μας μέχρι να γίνει καλά. Όταν έγινε καλά το πήγαν την πρώτη του βόλτα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ



Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βρίσκουν στο δρόμο τους ένα σκυλάκι το οποίο είναι ξαπλωμένο στο έδαφος και έχει χτυπημένο το πόδι. Αμέσως το παίρνουν αγκαλιά και το πάνε στον κτηνίατρο για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Ο γιατρός είπε ότι το σκυλάκι έχει σπασμένο πόδι και για να γίνει καλά  θα χρειαστεί πολλή φροντίδα.

Τα δυο αδέρφια χωρίς να το σκεφτούν καθόλου,  αποφασίζουν να το κρατήσουν κοντά τους και να το φροντίσουν το πόδι του.

Μετά από έναν σχεδόν μήνα το σκυλάκι μπορεί να περπατήσει και να τρέξει όπως πριν,  καθώς το πόδι του έχει αναρρώσει πλήρως.

Τα δυο αδέρφια αποφάσισαν να το κρατήσουν μαζί τους και πλέον το σκυλάκι είναι μέλος της οικογένειας τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ



Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά τα δυο αδέρφια  είδαν ένα σκυλί τραυματισμένο. Το πήγανε στην Κλινική μικρών ζώων. Ο γιατρός είπε στα δυο αδέλφια ότι το σκυλί έσπασε το αριστερό του πόδι. Ο γιατρός είπε ότι δεν είναι τίποτα  που δεν θα περάσει. Τα παιδιά φοβήθηκαν μήπως πάθει και κάτι άλλο και το φρόντιζαν πάρα πολύ.

Μετά το σκυλάκι έγινε καλά και τα δυο αδέρφια το άφησαν ελεύθερο να πάει εκεί που ζούσε πριν.

ΘΟΔΩΡΗΣ Γ.



Ο Τέντι το σκυλάκι

Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βλέπουν ένα χτυπημένο σκυλάκι. Το παίρνουν στα χέρια τους και τον πάνε στον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος του έβαλε έναν γύψο. Τα δυο αδέρφια τον παίρνουν σπίτι τους για να τον φροντίζουν. Στις 10 Μαρτίου το σκυλάκι έχει γίνει καλά και τα δυο αδέρφια τον κρατάνε και του δίνουν όνομα και το όνομά του είναι Τέντι. Ο Τέντι παίζει μαζί τους. Τα δυο αδέρφια είναι χαρούμενα γιατί  πάντα ήθελαν ένα σκυλάκι σαν τον Τέντι.

ΟΡΝΕΛΝΤΑ



Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά εκεί που περπατούσαν βλέπουν ένα σκυλάκι ξαπλωμένο κάτω και το λυπήθηκαν. Έτσι το πήραν και το πήγαν στον κτηνίατρο. Αυτός τους είπε ότι έχει σπάσει το πόδι του και το έδεσε με μια γάζα. Στις 20 Φεβρουαρίου έγινε αυτό το περιστατικό. Στις 10 Μαρτίου το σκυλάκι ξανάρχισε να περπατάει χάρη σε αυτά τα δυο παιδιά. Τα παιδιά χάρηκαν για το κατόρθωμά τους.

Θοδωρής Ζ.



Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βλέπουν ένα σκύλο που τον είχε πατήσει ένα αυτοκίνητο. Μετά ο αδερφός με την κίτρινη μπλούζα το πήρε στην αγκαλιά του και το πήγε κατευθείαν στον κτηνίατρο, που του έδεσε με γάζα το πόδι του σκύλου και τους είπε: « Να κρατήσει το πόδι του ξεκούραση μέχρι να αναρρώσει. Τα παιδιά πήραν στο σπίτι τους το σκυλί από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου, όπου ανάρρωσε.

ΝΙΚΟΣ



Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά είδαν ένα χτυπημένο και αδύναμο σκυλάκι. Το πήραν και το πήγαν στην Κλινική μικρών ζώων. Ο γιατρός τους είπε ότι έχει ραγίσει το πόδι του. τα παιδιά δεν ήξεραν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σκυλιού. Το πήραν στο σπίτι τους και το φρόντισαν. Το σκυλάκι το αγάπησαν πολύ και έγινε ο καλύτερος φίλος τους.

ΕΛΠΙΔΑ





Το σκυλί

Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά εκεί που περπατούσαν ανέμελοι και γελαστοί, βλέπουν ένα χτυπημένο σκυλάκι.

Το παίρνουν στην αγκαλιά τους το χαϊδεύουν και το μιλούν. Το σκυλάκι όμως γρυλίζει και κλαψουρίζει παραπονεμένα. Τότε  κοιτιούνται τα δυο αδέρφια και αποφασίζουν να το πάνε στον κτηνίατρο. Ξεκινούν λοιπόν με το σκυλάκι σφιχτά στην αγκαλιά τους για την κλινική μικρών ζώων.

Στο κτηνιατρείο δεν έχει πολύ κόσμο, οπότε ο γιατρός τους δέχτηκε αμέσως. Τα δυο αδέρφια ανησυχούσαν πολύ μέχρι να μάθουν τι έπαθε το σκυλάκι. Ο γιατρός αφού το εξέτασε προσεχτικά περιποιήθηκε τις πληγές του και του έδεσε το σπασμένο πόδι του. Έπειτα βγήκε και τους ενημέρωσε τα αδέρφια ότι το σκυλάκι είναι καλά αλλά πρέπει να μείνει στην κλινική για 15 μέρες.

 Τα δυο αδέρφια χάρηκαν που το σκυλάκι είναι καλά, αλλά στεναχωρήθηκαν  για το τραύμα στο πόδι του. Επισκεπτόταν κάθε μέρα το σκυλάκι στην κλινική. Το πήγαιναν κοκαλάκια και  μπισκοτάκια και έπαιζαν μαζί του.

Έτσι πέρασαν γρήγορα οι μέρες και ο γιατρός τους ανακοίνωσε ότι μπορούν να πάρουν το σκυλάκι στο σπίτι τους. Τα δυο παιδιά και ο σκύλος πετούσαν από τη χαρά τους. Φρόντισαν και περιποιήθηκαν πολύ καλά τον καινούριο τους φίλο.

Τα παιδιά και ο σκύλος απέκτησαν μια πολύ δυνατή σχέση φιλίας και αγάπης μεταξύ τους. Όταν, λοιπόν, μετά από  είκοσι μέρες το σκυλάκι έγινε εντελώς καλά κανείς δεν ήθελε να χωρίσει από τον άλλο. Αποφάσισαν να το υιοθετήσουν και να το κρατήσουν για πάντα κοντά τους.

ΙΩΑΝΝΑ



Το άγνωστο σκυλί



Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βλέπουν κάτω στο δρόμο ένα πατημένο σκυλάκι. Ο Ρον το παίρνει στην αγκαλιά του και προτείνει να το πάνε στον κτηνίατρο.

Σε λίγη ώρα είναι στον κτηνίατρο. Αφού το εξετάζει και του βάζει γάζες, τους λέει πως σε μισό με ένα μήνα το σκυλί θα είναι καλά.

Στον γυρισμό ο Ρον λέει στον Τομ «Πώς θα το πούμε στη μαμά;». Ο Τομ του απαντάει : «Απλό και δοκιμασμένο το κόλπο. Θα πούμε πως μας το έκανε δώρο η κυρία στα αγγλικά, επειδή γράψαμε το καλύτερο τεστ.

Όταν η μαμά πήγε σπίτι, αμέσως με το που το είδε απόρησε. «Τι είναι αυτό;»

Τότε ο Ρον και ο Τομ με μια φωνή της απάντησαν: «Είναι το σκυλί που μας έκανε δώρο η κυρία, γιατί γράψαμε τον καλύτερο βαθμό στο τεστ».

Η μαμά δεν φάνηκε να πείθεται.

Από τότε που το βρήκαν παίζουν συνέχεια μαζί του, το χαϊδεύουν και περιμένουν με ανυπομονησία την ώρα που θα περπατήσει για να το κάνουνε πολλές βόλτες.

Πράγματι δυο μήνες αργότερα, που το σκυλί ανάρρωσε το κάνανε συνέχεια βόλτες. Όπου κι αν πήγαιναν το έπαιρναν μαζί τους και η μαμά τους χαιρόταν πολύ για αυτό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ



Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά βλέπουν μπροστά τους ένα χτυπημένο σκυλάκι. Λέει ο ένας :

- Κοίτα, αδερφέ, ένα χτυπημένο σκυλάκι. Πρέπει να το πάρουμε.

- Εντάξει, λέει ο αδερφός του.

Ο ένας από τους δυο το σήκωσε και το πήρε αγκαλιά. Αμέσως το πήγαν στον κτηνίατρο για να το γιατρέψει.

Μόλις μπήκαν στο κτηνιατρείο, το πήγαν στον κτηνίατρο να το δει. Ο κτηνίατρος τους είπε: «Το σκυλί σας έχει σπάσει το πόδι του. Θα πρέπει να περάσει ένας μήνας για να γίνει καλά.

Τα δυο αδέρφια του είπαν εντάξει.

Το πήραν στο σπίτι και το φρόντιζαν μέχρι να γίνει καλά.

Όταν έγινε καλά, άρχιζαν να παίζουν μαζί του.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ



Ο Μαξ το σκυλάκι

Είναι ένα χειμωνιάτικό απόγευμα. Τα δυο αδέρφια περνούν μέσα από το πάρκο της γειτονιάς, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά το μάθημα των αγγλικών. Ξαφνικά στη μέση του μονοπατιού βλέπουν ένα χτυπημένο σκυλάκι, πεσμένο να τρέχει αίμα από το σώμα του.

Αμέσως το πήραν στην αγκαλιά τους και άρχισαν να περπατάν για να πάνε στην «Κλινική Μικρών Ζώων»

Σε λίγη ώρα έφτασαν στην Κλινική και περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να μπουν μέσα. Περίμεναν λίγο κι μπήκαν. Ο γιατρός άρχισε να τους λέει να το βάλουν ένα γύψο και να μην κουνηθεί.

Τα παιδιά τον είπαν ότι δεν είναι δικό τους αυτός ο σκύλος και για αυτό δεν μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά. Τότε τους είπε να τον βάλει εκείνη την ώρα έναν γύψο. Τον έβαλε.

Στον δρόμο ο Χρήστος σκέφτηκε να τον κρατήσουν και να τον πάνε στο σπίτι τους. Το είπε και συμφώνησε.

Σε λίγο φτάσανε σπίτι και κάθισαν στους καναπέδες τους. Ο Γιάννης ρωτάει:

- Πώς να τον ονομάσουμε;

- Μαξ!

Ωραίο όνομα.

Ο Μαξ δεν μπορούσε να κουνηθεί απ’ το χαλί του γιατί ήταν με τον γύψο.  Πού να ήξεραν ότι σε λίγες μέρες θα μπορούσαν να παίξουν μαζί του.

Αυτές οι μέρες οι μέρες πέρασαν και ο Μαξ πλέον μπορούσε να περπατήσει και να παίζει μαζί τους. Έτσι και έγινε. Ο Μαξ συνέχεια έπαιζε μαζί τους. Τα δυο αδέρφια ήταν πολύ χαρούμενα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου