Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ



Μνημεία πολιτισμών που ξεπερνούν τα όρια του δυνατού και παιχνιδίσματα της φύσης που κανένας δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει Η γη βρίθει οπό φαινόμενα και κατασκευές που κάνουν την επιστήμη να σηκώνει τα χέρια ψηλά και τον ανθρώπινο νου να πλάθει τους πιο ευφάνταστους μύθους.

ΠΕΡΟΥ
Στην έρημο Νάζκα του Περού, η περιοχή είναι γεμάτη από τεράστια αποτυπώματα. Πρόκειται είτε για γεωμετρικό σχήματα είτε για πιο περίπλοκα σκαλίσματα στο πετρώδες έδαφος, που απεικονίζουν πτηνό ή άλλο ζώο. Μια θεωρία λέει ότι πρόκειται για ένα είδος αρδευτικού συστήματος των ιθαγενών που έζησαν στην περιοχή το 300 π.Χ.
ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ
Περίπου 1.000 νεκροί και 100 εξαφανίσεις ή βλάβες σε αεροσκάφη και πλοία από το 1945 μέχρι σήμερα... Αυτά τα νούμερο είναι ικανά από μόνα τους να δημιουργήσουν ένα μύθο. Ανάμεσα στα νησιά Βερμούδες, στο Πόρτο Ρίκο και στις ακτές του Μαϊάμι, η θα­λάσσια περιοχή έχει τη μεγαλύτερη συχνό­τητα ατυχημάτων σε πλοία και αεροπλάνα από οποιοδήποτε άλλο σημείο στον κόσμο.
ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Τα τεράστια αγάλματα - προτομές περιστοι­χίζουν την ερημωμένη νήσο του Ειρηνικού εδώ και αιώνες. Σήμερα διασώζονται 288. Οι έρευνες δείχνουν ότι μέχρι και το 800 μ.Χ. το νησί είχε ανθρώπινο πληθυσμό, αλλά και ένα πλούσιο δάσος. Πλέον έχουν μείνει ελάχιστα είδη ζωής, μια υποτυπώδης βλάστηση και αυτά τα αγάλματα...
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Αστρονομικό εργαλείο, σημείο γεωγραφικής αναφοράς, ταφικό μνημείο, εξωγήινη κατα­σκευή. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου κτίστηκαν γύρω στο 2580 π.Χ με πέτρινους όγκους μέσου βάρους 2  τόνων. Η γεωμετρία τους -υπάρχει μια κρυφή για το ανθρώπινο μάτι εσωτερική γωνία σε κάθε πλευρά τους- και τα εσωτερικά τούνελ προκαλούν δέος.
ΛΙΒΑΝΟΣ
Η πόλη Μπάαλμπεκ, που την είχαν ιδρύσει οι Φοίνικες, κατελήφθη από τους Έλληνες το 331 π.Χ. Στο Μπάαλμπεκ πολλά από τα κτίρια στηρίζονται στους μεγαλύτερους μεγάλιθους του κόσμου. Ο μεγαλύτερος μεγάλιθος είναι ύψους 22 μέτρων και βάρους 1.000 τόνων.
ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Το Αννκορ Βατ, το εντυπωσιακό σύμπλεγμα ναών, είναι ένα από τα πιο φημισμένο αξιο­θέατα της Ασίας. Το Άνγκορ Βατ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με ένα άλλο αρχαίο μοναστήρι που βρίσκεται  6 χλμ. μακριά, ενώ τόσο κατά το θερινό όσο και κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο ο ήλιος φαίνεται να ανατέλλει και να δύει ακριβώς μέσα από τις πύλες του.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ένας μύθος του 11ου αιώνα λέει ότι οι γίγα­ντες έφεραν τις τεράστιες πέτρες από την Αφρική και μετά ο μάγος Μέρλιν τις τοποθέ­τησε κυκλικά σχηματίζοντας το περίφημο Στόουνχετζ. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα για αυτό το αινιγματικό μνημείο. Υπολογίζεται ότι ανεγέρθη μεταξύ του 1000-3000 π.Χ. Οι θεωρίες για τη χρησιμότητά τους είναι δεκάδες, όπως αυτή που λέει ότι επρόκειτο για έναν αρχαίο χρονομετρητή.

ΜΕΞΙΚΟ
Το Τεστιχουάκαν είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακό μνημεία της αρχαιότητος. Βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής και ήταν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της αρχαιότητας, με πληθυσμό άνω των 200.000 μέχρι το 600 μ.Χ. Παρ' όλα αυτά, η πόλη ερημώθηκε γύρω στο 750 μ.Χ. μυστηριωδώς, καθώς είναι γνωστό ότι δεν έγινε καμία πολεμική εκστρατεία, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη καταστροφής. Οι εντυπωσι­ακές κατασκευές που υπάρχουν εκεί, όπως η τεράστιο πυραμίδα του Ήλιου, αποτελούν ακόμα και σήμερα επίκεντρο ερευνών.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Πίρι Ρέις ήταν ένας Οθωμανός ναυτικός  του16ου αιώνα. Συγκεντρώνοντας αρχαία    έγγραφα σχεδίασε έναν παγκόσμιο χάρτη, τον περίφημο Χάρτη του Πίρι Ρέις. Εκεί    
φαίνονται η ανατολική ακτή της αμερικάνικης ηπείρου, αλλά και οι ακτές της Ανταρκτικής, 300 χρόνια πριν ανακαλυφθεί η ήπειρος. Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι ο χάρτης  απεικονίζει την ακτογραμμή του Νοτίου Πόλου χωρίς τους πάγους της!
ΙΡΑΚ                     
Το 1936, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν  σε αρχαία, οικισμό κοντά στη Βαγδάτη ένα περίεργο βάζο. Στο κέντρο του υπήρχε ενός χάλκινος κύλινδρος, ενώ βρέθηκαν ίχνη όξινου αερίου.  Σύντομα διαπιστώθηκε ότι αυτή η συσκευή ηλικίας άνω των 2.000 ετών ήταν μια αρχαία ηλεκτρική μπαταρία! Το (αναπάντητο) ερώτημα είναι το εξής: «Σε τι έδινε ενέργεια;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου