Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Φαντόζομαι τη ζωή στο μέλλον

Βρισκόμαστε στο 2080 σε μια πόλη της Ευρώπης.
Δυστυχώς το κλίμα είναι ψυχρό. Παντού υπάρχουν χιόνια και κάνει πάρα πολύ κρύο. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας έχει συννεφιά, βρέχει ή χιονίζει. Τα δέντρα είναι ξερά  με λίγα καφέ φύλλα. Λουλούδια και άλλα φυτά δεν υπάρχουν, γιατί τα κάλυψε το χιόνι. Με δυσκολία βλέπεις λίγο πράσινο.

Οι άνθρωποι βγαίνουν σπάνια και ντύνονται πολύ ζεστά. Γενικά έχουν αλλάξει οι συνήθειές τους. Συνήθως είναι αγχωμένοι και τρέχουν να προλάβουν τις δουλείες τους.  Σπάνια βλέπουν γνωστούς και συγγενείς και τις περισσότερες  φορές τους βλέπουν μέσα από τον υπολογιστή.
Τα σπίτια τους είναι λίγο διαφορετικά από τα παλιότερα,  γιατί δεν χρησιμοποιούν τα ίδια υλικά. Αυτά δεν υπάρχουν και τα νέα είναι βασισμένα στην τεχνολογία.
Σχολεία δεν υπάρχουν, γιατί όλα τα μαθήματα γίνονται ηλεκτρονικά.
Οι μετακινήσεις των ανθρώπων, τους περισσότερους μήνες του χρόνου, γίνονται με υπόγειους δρόμους και με το μετρό, διότι όλα εδώ είναι  παγωμένα.
Οι ελπίδες των ανθρώπων για έναν καλύτερο μέλλος στηρίζονται στις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν οι επιστήμονες. Κάθε μέρα κάνουν έρευνες και πειράματα, ώστε να μπορέσουν να ξαναλλάξουν το κλίμα και να το κάνουν πιο θερμό.
Αναστασία Τ.

Ελλάδα 2537 μ.Χ.
Βρισκόμαστε στην Ελλάδα το 2537 μ. Χ., όπου πολλά πράγματα είναι διαφορετικά λόγω της αναπτυγμένης τεχνολογίας.
Το κλίμα δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Γενικότερα όμως είναι πιο ζεστό αλλά και μερικές φορές  λίγο βροχερός.
Λόγω της τεχνολογίας οι άνθρωποι έχουν διαβάσει κάποια άρθρα, που λένε πως πρέπει να προστατεύουν τη φύση. Έτσι έχουν φυτέψει πολλά δέντρα και λουλούδια και δεν καίνε τα δάση. Επίσης έχουν μαζέψει τα σκουπίδια από τους δρόμους και έχουν τοποθετήσει περισσότερους κάδους ανακύκλωσης.
Τα πιο πολλά σπίτια είναι μονοκατοικίες με αυλές και πισίνες. Τα σχολεία είναι μεγάλα και έχουν καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή. Τα παιδιά στο σχολείο αντί για βιβλία έχουν τάμπλετ, γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να κόβουν άλλα δέντρα για να τα κάνουν χαρτί.
Οι δουλειές των ανθρώπων δεν έχουν αλλάξει  πολύ με τις δουλείες που είχαν στο παρελθόν.
Οι άνθρωποι μετακινούνται  με ποδήλατα για να μην μολύνουν το περιβάλλον. Όσοι δεν ξέρουν να κάνουν χρησιμοποιούν τα ταξιποδήλατα, που είναι σαν ταξί αλλά δεν είναι αυτοκίνητα είναι ποδήλατα, που τα οδηγάει ένας οδηγός.
Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη Γη, για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Διονυσία.

Η ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΥ 2520μ.Χ .
   Βρισκόμαστε στη Βέροια και στο έτος 2520μ.Χ. Το κλίμα της έχει αλλάξει προς το χειρότερο, σε σχέση με τους προηγούμενους αιώνες. Έτσι, εξαφανίστηκαν οι εποχές και όλο τον χρόνο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, επικρατεί αφόρητη ζέστη, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 48 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη νύχτα ο υδράργυρος να κατρακυλά κοντά στους 10 βαθμούς.
   Η μεγάλη αυτή αλλαγή του κλίματος επηρέασε καθοριστικά τη ζωή των ανθρώπων. Τώρα πια οι άνθρωποι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, που είναι πλημμυρισμένα από χιόνια, που έλιωσαν από τα γύρω βουνά. Επίσης, αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες δεν τους επιτρέπουν να φυτέψουν κανένα καλλωπιστικό φυτό, ακόμη και στα πάρκα ή στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, γιατί ο ήλιος καίει τα πάντα.
   Οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, ζουν κλεισμένοι στα διαμερίσματά τους. Βέβαια, όλοι έχουν κλιματιστικά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του κάθε σπιτιού και να μην κινδυνεύει η υγεία τους.
   Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων. Εργάζονται και αγοράζουν το καθετί μέσω διαδικτύου. Υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που τους φέρνουν αυτά που αγοράζουν στην πόρτα τους. Οι δρόμοι είναι άδειοι, αφού οι μετακινήσεις των ανθρώπων είναι ελάχιστες.
   Τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο αλλά εκπαιδεύονται από το σπίτι. Κάθε πρωί παρακολουθούν το μάθημα, συζητούν για τις απορίες τους με τον δάσκαλο και με τους συμμαθητές τους, με τη βοήθεια κάμερας. Στη συνέχεια, στέλνουν με email τις εργασίες στον δάσκαλο κι εκείνος τις στέλνει σ’ αυτούς διορθωμένες. Στον ελεύθερο χρόνο τους παίζουν διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια με τους φίλους τους. Κάποιες φορές κατεβαίνουν στο υπόγειο γυμναστήριο της πολυκατοικίας τους και γυμνάζονται παρέα με τους γονείς τους ή με άλλους ενοίκους.
   Είναι φανερό ότι η ζωή των ανθρώπων έχει αλλάξει δραματικά. Όλη αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά την υγεία τους. Δεν υπάρχουν φρούτα και λαχανικά και οι άνθρωποι αναγκάζονται να παίρνουν βιταμίνες σε μορφή χαπιού. Εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, να χαίρονται τη φύση και να επικοινωνούν με τους άλλους. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι είναι σκεπτικοί, μελαγχολικοί και με πολλά  προβλήματα.
 Τέλος, οι επιστήμονες με διάφορες έρευνες προσπαθούν να βρουν τους τρόπους εκείνους, έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της Γης και οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην παλιά κανονική ζωή τους. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουν σύντομα…
Θάνος

Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    Καλωσήρθατε στον Κόσμο του Μέλλοντος. Εγώ θα σας ξεναγήσω στον σημερινό κόσμο.
    Αυτή τη στιγμή είμαστε στην χρονιά του 4001μ.Χ. και το κλίμα είναι πολύ καλό. Πριν από πολύ καιρό και μέχρι λίγα χρόνια πριν όλος κόσμος υπέφερε από την κλιματική αλλαγή. Οι επιστήμονες όμως ανακάλυψαν έναν τρόπο για να την εξαφανίσουν. Είπαν σε όλους τους προέδρους και πρωθυπουργούς όλων των χωρών να εφαρμόσουν αυστηρά μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτοί επέβαλλαν  μεγάλο πρόστιμο σε όσους κατοίκους έβλεπαν να πετάνε σκουπίδια. Έφτιαξαν  ομάδες σε κάθε γειτονιά κάθε πόλης, κάθε χώρας που ο στόχος τους ήταν να εξαφανίσουν τα σκουπίδια από προσώπου Γης. Γι’ αυτό τώρα όλος ο κόσμος δεν υποφέρει από την κλιματική αλλαγή.
    Η φύση στην ύπαιθρο  και τις πόλεις είναι πολύ καλή. Παντού τώρα πια ανθίζουν όμορφα και σπάνια λουλούδια, ακόμη και μες στις πόλεις, που υπάρχουν κήποι σε κάθε πλατεία. Τώρα  τα ζώα δεν είναι υπό εξαφάνιση και οι επιστήμονες ψάχνουν σε όλα τα μέρη του κόσμου μήπως βρούνε κάποια που το είδος τους έχει εξαφανιστεί.
     Εγώ μένω στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Βέροια. Εδώ οι άνθρωποι μετακινούνται με τις συσκευές τηλεμεταφοράς, με ιπτάμενα σκούτερ ή με κάποια ειδικά αυτοκίνητα, όχι αυτά που υπήρχαν το 2020  αλλά με κάποια που κινούνται με τις ακτίνες του ηλίου, μόνο το καλοκαίρι και με τις σταγόνες της βροχής.
     Όσο για τα σπίτια έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ. Δεν υπάρχουν πολυκατοικίες πια, αλλά μόνο μονοκατοικίες και είναι  όμορφες, με κήπους γεμάτους με  κάθε λογής φυτά και δέντρα. Δεν χρησιμοποιούνται τα τζάκια πια, γιατί και αυτά κάνουν κακό αλλά όχι τόσο πολύ όσο τα αυτοκίνητα και τα εργοστάσια με το καυσαέριο. Τώρα για την θέρμανση μας χρησιμοποιούμε μόνο τον ήλιο και τον αέρα. Ακόμη υπάρχουν σπίτια μέσα στο νερό! Η θέα μέσα από αυτά είναι καταπληκτική γιατί βλέπεις πάρα πολλά ψάρια μεγάλα και μικρά. Μόνο που οι άνθρωποι που ζουν εκεί, δεν βγαίνουν πολύ συχνά. Όταν είναι να βγουν χρησιμοποιούν κάποιες ειδικές φιάλες.
    Τα σχολεία είναι λιγοστά σε κάθε χώρα και αυτό γιατί τα περισσότερα παιδιά κάνουν μάθημα στο σπίτι τους, μαζί με δασκάλες ή ειδικά ρομπότ. Οι δουλειές των ανθρώπων είναι σχεδόν οι ίδιες απλά χρησιμοποιούν άλλα πιο μοντέρνα  αντικείμενα.
    Τα προβλήματα μας είναι λιγοστά όμως εγώ θα αναφέρω ένα μεγάλο, αυτό είναι το θέμα με τα ρομπότ. Τα παιδιά είναι τόσο απορροφημένα μαζί τους που ούτε να βρεθούν μαζί θέλουν αλλά ούτε και να παίξουν με τους γονείς τους. Θέλουν μόνο να είναι μαζί με τα αγαπημένα τους ρομπότ. Οι άνθρωποι όλης της Γης πιστεύω πως είναι χαρούμενοι που ζουν σε έναν τέτοιο κόσμο και που δεν υπάρχουν πόλεμοι.
    Το μόνο που θέλουν μονάχα να κάνουν οι επιστήμονες είναι να καταφέρουν να βρουν πλανήτες που ο ανθρώπινος οργανισμός να μπορεί να ζήσει εκεί. Για να δούμε θα το καταφέρουν;
    Αυτή ήταν η ξενάγηση στον Κόσμο του Μέλλοντος, ελπίζω να σας άρεσε ο κόσμος στον οποίο ζήσατε κι εσείς μαζί μου σήμερα!
Βάγια 


Το 2337 η Γη   άλλαξε  λόγω της κλιματικής αλλαγής που συμβαίνει εδώ και λίγα χρόνια. Σίγουρα  η αλλαγή αυτή είναι προς το χειρότερο. Αυτό θα επηρεάσει όχι μόνα τα έμβια όντα αλλά και τα άβια.
Στη Σαχάρα το κλίμα   άλλαξε  και την ξηρασία  διαδεχθονται έντονες βροχοπτώσεις. Αντί για την αφόρητη ζέστη  υπάρχει παγωνιά. Αυτό  έχει ως αποτέλεσμα να καταστραφεί το έδαφος να αφανιστούν τα φυτά και τα ζώα και οι άνθρωποι να αρρωσταίνουν από το πολύ κρύο.
Οι άνθρωποι που είναι εκεί   είναι κλεισμένοι στο σπίτι και θα βγαίνουν μόνο αυτοί που έχουν δουλειές. Τα σπίτια τους   είναι φτιαγμένα από τέτοιο υλικό που   εμποδίζει το κρύο να μπει μέσα και τις βροχές να το καταστρέψουν.
Οι επιστήμονες κάνουν προσπάθειες να επαναφέρουν το κλίμα σε φυσιολογικά επίπεδα προκειμένου η Γη να μην υφίσταται τεράστια αλλαγή. Αν το καταφέρουν αυτό η Γη θα σταματήσει να καταστρέφεται.
Αντώνης


Βρισκόμαστε στο 5354. Ο κόσμος πια άλλαξε προς το καλύτερο αλλά υπάρχουν σίγουρα ακόμα κάποια προβλήματα για τα οποία οι επιστήμονες μένουν ξύπνοι τα βράδια.
Το  κλίμα  είναι πιο φιλικό προς τους ανθρώπους.
Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι φιλικές. Δεν  υπάρχουν πια διαφωνίες ούτε και βία μεταξύ των ανθρώπων. Σίγουρα   υπάρχει  απόλυτη ησυχία σε κάθε σπίτι όχι δεν ζούνε μοναχικά οι άνθρωποι αλλά ζουν ήσυχα.
Ζούμε σε πόλη και συνήθως υπάρχει μεγάλη ξηρασία. Στην εξοχή όμως είναι υπέροχα.  Όλοι αγαπάμε, πια, και φροντίζουμε τη φύση. Έχουμε μάθει για αυτήν και για τα πόσα μας προσφέρει. Τα δέντρα  είναι πανέμορφα και εκθαμβωτικά. Υπάρχει πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Πολύ όμορφα όλα γύρω μας.
Ο τόπος που ζούμε ονομάζεται Τουίν  Νέρστον.
Οι άνθρωποι στην εποχή μας είναι γυμνασμένοι και πολύ λεπτοί. Τα κορίτσια έχουν μακριά μαλλιά, κάποια γεννιούνται έτσι. Φοράνε πάντα ένα καρό παντελόνι και ένα άσπρο πουκάμισο, όπου και να πάνε, εκτός από τους γάμους και τα βαφτίσια. Εκεί φοράνε ολόλευκα φουστάνια με ροζ τριαντάφυλλα γύρω γύρω.  Τα αγόρια φοράνε πάντα γκρι φούτερ με μαύρο ή μπλε παντελόνι. Τα μαλλιά τους είναι πάντα κοντά. Σε ειδικές περιπτώσεις, γάμους και βαφτίσια, φοράνε ένα κουστούμι με μπλε γραβάτα. Κάνουν τα μαλλιά τους καρφάκια.

Τα σπίτια τους είναι φτιαγμένα μεγάλα και το κάθε σπίτι απεικονίζει τα πρόσωπα της οικογένειας. Αν η οικογένεια έχει τρία άτομα θα πρέπει να υπάρχουν τρία μεγάλα πρόσωπα το ένα δίπλα από το άλλο με κάθε χαρακτηριστική λεπτομέρειά τους. Αν έχουν χαμογελαστό  πρόσωπο θα είναι έτσι, αν έχουν περίεργα μάτια θα είναι έτσι.
Σχολεία δεν υπάρχουν πια. Όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί με μυαλά ρομπότ, δηλαδή με πολλές γνώσεις, οπότε δεν χρειάζονται σχολεία.
Οι δουλειές που κάνουν  οι άνθρωποι είναι πιο εύκολες. Υπάρχουν πολλές. Οι   τέσσερις πιο σημαντικές είναι η πώληση νερού που σε κάνει δέκα χρόνια νεότερη, αλλά και άλλα παρόμοια προϊόντα που κάνουν τους ανθρώπους νεότερους όπως μάσκες και κρέμες. Επιχειρήσεις  που λένε τα τηλέφωνα διασήμων (του εξωτερικού και όχι μόνο...). Εφημερίδες που όταν θέλεις κάτι από αυτές, το πατάς  δυο φορές και το  παίρνεις.  Και τέλος  η πώληση μιας συσκευής που  έφτιαχναν ότι είχε χαλάσει μέσα σε δυο λεπτά λέγοντας: «Γίνε  πάλι», πολύ δυνατά.
Η μετακίνηση   είναι πιο εύκολη. Κάθε τσάντα έχει ένα κουμπί που λέει μετακίνηση. Όταν το πατάς ξεκινάει, σε παίρνει επάνω και φεύγεις.
Όμως οι επιστήμονες προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο ακόμα καλύτερο
Έτσι είναι ο κόσμος το 2354.  Ελπίζω στο μέλλον να γίνει ακόμα καλύτερος.
Ελισάβετ Μ.

       Περιγράφω το μέλλον
Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι  το μέλλον ανήκει στα παιδιά. Οι μεγάλοι όμως το καταστρέφουν. Ενδιαφέρονται μόνο για τα λεφτά, δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους και τη φύση. Μολύνουν την ατμόσφαιρα με τις βιομηχανίες τους και κάποιοι δεν τηρούνε τις δέκα εντολές του Χριστού.
       Ευτυχώς όμως τα παιδιά έχουν λύσεις για να τα διορθώσουν όλα αυτά. Κάποια παιδιά έχουν τέτοιους γονείς. Τους μιλάνε για το Χριστό με τις γλυκές φωνούλες τους και κάποιοι τις επόμενες μέρες σκέφτονται αυτά που τους είπαν τα παιδιά τους. Ακολουθούνε το δρόμο του Χριστού και αφιερώνουν τη ζωή τους σ’ αυτόν. Σταματάνε τις βιομηχανίες και βρίσκουν άλλη δουλειά.  Αν δεν βρίσκουνε κάθονται στο σπίτι και περνάνε χρόνο με τα παιδιά τους και την οικογένειά  τους. Δε νοιάζονται οι περισσότεροι για τα λεφτά. Τέλεια τα παιδιά τα κατάφεραν!
     Μακάρι οι άνθρωποι που άλλαξαν να μείνουν έτσι και να μην ξαναγίνουν όπως πριν. Αν γίνει αυτό θα έχουμε έναν υπέροχο κόσμο χωρίς φτώχια και άστεγους.
Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου