Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Το μαγικό ραβδί


Έχω ένα μαγικό ραβδάκι, τι θα άλλαζα στον κόσμο;
Για να το σκεφτώ; Με το μαγικό μου ραβδάκι θα ταξίδευα σε όλο τον κόσμο και θα

βοηθούσα τα παιδιά που δεν είχαν γονείς. Θα πήγαινα στην Αφρική. Θα έκανα τα παιδιά καλά και υγιή. Θα τους έδινα καθαρό νερό και τρόφιμα για να τρώνε. Θα τους έπαιρνα ζεστά ρούχα για να μην κρυώνουν και θα φρόντιζα να έχουν το κατάλληλο σπιτικό για να μπορούν να ζουν.
Θα έπαιρνα όλα τα παιδιά από τη Συρία που έχουν χάσει τους γονείς τους και θα τους εξασφάλιζα μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες. Επίσης θα βοηθούσα όσες μητέρες είχαν ανάγκη.
Θα προσπαθούσα να κάνω όλους τους μεγάλους να μην είναι κακοί  αλλά πολύ καλοί και φιλικοί με τα παιδιά.
Βάγια.


Αγαπητό μου ημερολόγιο,
δεν θα πιστέψεις τι συνέβη! Ήμασταν στο σπίτι του θείου και παίζαμε κρυφτό. Φυλούσε ο Ηρακλής. Εγώ δεν είχα που να κρυφτώ κι έτσι κρύφτηκα στην παλιά αποθήκη. Μπήκα μέσα και άρχισα να εξερευνώ μιας και ο Ηρακλής δεν θα μ΄ έβρισκε εύκολα εκεί. Όλα εκεί ήταν σκονισμένα. Ξάφνου το μάτι μου έπεσε σε ένα μπλε κουτί που έγραφε: «Μ.Ε.» . Όχι! Δεν πρέπει να το ανοίξω, σκέφτηκα. Κι όμως, δεν άντεξα! Το άνοιξα και μέσα είδα καπέλα, κρίκους, κορίνες. Τα έβγαλα όλα. Στον πάτο έμεινε κάτι που λαμπύριζε. Το πήρα στο χέρι μου. Θα μπορούσα να κάνω «τα μαγικά».
Δυστυχώς, άκουσα την μαμά μου να με φωνάζει. Το ίδιο και η αδερφή μου και ο ξάδερφος. Μα πόση ώρα ήμουν εκεί μέσα; Πριν από δυο λεπτά πήγαμε. Τέλος πάντων.
Καθώς φεύγαμε, σκέφτηκα τι θα έκανα μ’ αυτό το ραβδί. Θα άλλαζα τον κόσμο! Θα εξόριζα τους κακούς που βλάπτουν τη φύση,  ζώα και φυτά. Θα έκανα όλους τους ανθρώπους να μισούν την τεχνολογία. Να κάνουν ανακύκλωση. Α... και να είναι όλοι πλούσιοι. Δηλαδή όχι βασιλιάδες... αλλά όλοι να έχουν κατάλληλες συνθήκες ζωής. Να κατοικούν στη γη, μόνο καλοί άνθρωποι.
Με αυτές τις αλλαγές, η γη θα «ζούσε»  άπειρα χρόνια.
Αναστασία Α. 

Αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι θα ζητούσα να μου έφερνε μια χρονομηχανή. Θα έμπαινα μέσα και θα πήγαινα στο παρελθόν. Εκεί που έριξαν πυρηνικές βόμβες. Θα κουνούσα το ραβδί μου και θα τις εξαφάνιζε για πάντα, όλες που υπήρχαν. Οι μόνοι λόγοι είναι γιατί μόλυνε την ατμόσφαιρα και για να μην σκοτώνουν αθώες ψυχές.
Μετά θα πήγαινα στην εποχή του Τιτανικού και θα εξαφάνιζα το παγόβουνο που το τράκαρε.     
 Θεόφιλος.

Συχνά μου αρέσει να ονειρεύομαι.
Θα ήθελα  να έχω μαγικές δυνάμεις για να μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα στον κόσμο που δεν μου αρέσουν.
Για παράδειγμα αν είχα ένα μαγικό ραβδί, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να εξαφανίσω όλα τα σκουπίδια από τις ακτές και τις θάλασσες.
Θα μάθαινα στα παιδιά να αγαπούν το περιβάλλον και να το σέβονται όλοι. Θα γέμιζα τον κόσμο με κάδους ανακύκλωσης για να πετάμε τα σκουπίδια  εκεί και όχι στους δρόμους.
Ένα πράγμα που με πονάει πολύ είναι τα αδέσποτα ζώα. Με το ραβδάκι μου θα μοίραζα τα ζώα σε οικογένειες και θα έχτιζα κυνοκομεία για να μην είναι τα ζώα στο δρόμο άρρωστα και νηστικά.
Ένα ακόμα που θα ήθελα να αλλάξω είναι να ελαττώσω τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να βγαίνουν τα παιδιά στις αλάνες  να παίξουν .......
Όπως και σε βιβλιοθήκες για διάβασμα.
Με λίγη προσπάθεια από όλους, νομίζω και χωρίς μαγικό ραβδί θα τα καταφέρουμε τέλεια.
Αντώνης

Στον κόσμο υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να αλλάξω, όμως δεν μπορώ, γιατί οι άνθρωποι δεν τηρούν τους κανόνες.
Αν είχα ένα μαγικό ραβδί, δεν θα υπήρχαν αδέσποτα ζώα στο δρόμο. Οι άνθρωποι να μην τα παρατάνε στο δρόμο, γιατί μπορεί να επιτεθούν σε ανθρώπους που πάνε βόλτα. Θα έχτιζα  ένα κέντρο προστασία για αδέσποτα ζώα και θα τα φρόντιζαν οι ειδικοί. Έτσι θα τους δίνανε φαγητό, νερό, παιχνίδι, φροντίδα, αγάπη και ένα σπίτι να μένουν.
Η δεύτερη μου ευχή με το μαγικό ραβδάκι θα ήταν οι άνθρωποι να μην καταστρέφουν τη φύση. Για παράδειγμα να μην κόβουν τα δέντρα και να μη  καταστρέφουν τα δάση. Να μην χρησιμοποιούν ξύλα για να ζεσταθούν, να μην τα κόβουν για να φτιάξουν οικόπεδα. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα φράχτη που να προστατεύει τα δέντρα και θα υπάρχουν δασοφύλακες  στην είσοδο, που θα επιτρέπουν να περνάνε μόνο όσοι δεν κάνουν κακό στο περιβάλλον και στη φύση.
Βασίλης

Αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι, το μοναδικό πράγμα που θα έκανα, ήταν να σταματήσω τους πολέμους στα διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Έτσι, όλοι οι άνθρωποι θα ζούσαν ειρηνικά και θα ένιωθαν ελεύθεροι και ευτυχισμένοι στον τόπο τους. Δε θα
χάνονταν άδικα ανθρώπινες ζωές, δε θα υπήρχαν ορφανά παιδιά ούτε πόλεις ερειπωμένες και κατεστραμμένες. Όλοι θα μπορούσαν να μορφωθούν, να  εργαστούν και να δημιουργήσουν όμορφες οικογένειες στον τόπο που γεννήθηκαν και αγαπούν παρέα με τους συγγενείς και τους  φίλους  τους. Σε καμία περίπτωση δε θα αναγκάζονταν να αφήνουν την πατρίδα τους και να καταφεύγουν πρόσφυγες σε άλλες χώρες με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους ή αγαπημένα τους πρόσωπα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Τελικά εάν επικρατούσε παγκόσμια ειρήνη, όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, θα ζούσαμε καλύτερα και θα νιώθαμε συνεχώς χαρούμενοι και δημιουργικοί.
Θάνος.


Το μαγικό ραβδί

Αν θα μπορούσα με ένα μαγικό ραβδί να αλλάξω τον κόσμο θα ήθελα να μην υπάρχουν πόλεμοι, γιατί  σκοτώνονται πολλοί άνθρωποι. Ακόμα  αναγκάζονται να πάνε σε άλλες χώρες και τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο και να παίζουν ξένοιαστα. Πολλές φορές διαλύεται η οικογένεια τους και έτσι είναι δυστυχισμένοι.
Θα ήθελα να μην υπάρχουν σοβαρές αρρώστιες, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που δεν έχουν ξεκινήσει την ζωή τους.
Με στεναχωρεί που βλέπω τα αδέσποτα στους δρόμους. Θα ήθελα να υπάρχει ένας χώρος για να φιλοξενούνται εκεί. Έτσι θα ήταν οι πόλεις καθαρές και οι άνθρωποι ασφαλείς.
Σίσσυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου