Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Έφτασε επιτέλους η στιγμή να βρεθούμε μαζί ξανά μέσα στην τάξη!

Έχετε ήδη ενημερωθεί πως η τάξη μας θα χωριστεί πλέον.

Νοιώθουμε πως αυτό σας έκανε να νιώσετε πιο ήσυχοι και ασφαλείς.

Κι εμείς, πραγματικά, χαιρόμαστε και σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, ως προς την ασφάλεια των παιδιών σας.

Έτσι, η πλειοψηφία των παιδιών μας θα ξανασυναντηθεί, επιτέλους, στο σχολείο, έπειτα από σχεδόν 3 μήνες καραντίνας.

Όμως….

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζετε ,αλλά και να μεριμνήσετε, πριν στείλετε τα παιδιά σας σχολείο ξανά.

Έτσι:

  • Σχηματίζονται δύο πλέον τμήματα  που θα φοιτούν  μέρα παρά μέρα, εναλλάξ, στο σχολείο. (θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος για την ονομαστική λίστα των τμημάτων καθώς και το πότε θα έρχονται τα παιδιά σας στο σχολείο).
  • Αν, για οποιονδήποτε λόγο, αποφασίσετε να διακόψετε την φοίτηση του παιδιού σας ,έως το τέλος της διδακτικής χρονιάς(26/6/2020),θα πρέπει να κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση προς το σχολείο, αναφέροντας την αιτία, προκειμένου το παιδί να μην χρεωθεί απουσίες.
  • Τα τμήματα χωρίζονται αλφαβητικά
  • Τα παράθυρα της τάξης παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.
  • Κάθε μέρα, τα θρανία, τα πόμολα και τα υλικά  που χρησιμοποιούνται καθαρίζονται και απολυμαίνονται, στη διάρκεια των διαλλειμάτων και στο τέλος της ημέρας, ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση, για το τμήμα της επόμενης μέρας.
  • Περιορίζεται η χρήση χαρτιού, ως υλικό δραστηριοτήτων, στο καθημερινό πρόγραμμα της τάξης(όχι φωτοτυπίες αλλά  χρήση του τετραδίου).
  • Κάθε παιδί έχει τα δικά του χρώματα, μολύβι, κόλλα, ψαλίδι και δεν τα μοιράζεται.
  • Τα παιδιά ενθαρρύνονται να συνηθίσουν να πλένουν με νερό και σαπούνι τα χέρια, αλλά και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, μετά το πέρας κάθε δραστηριότητας, και κάθε φορά που βγαίνουν από την τάξη, ή μπαίνουν στην τάξη.
  • Κατά την πρωινή προσέλευση ,μα και την αποχώρηση, ο γονιός δεν επιτρέπεται να μπει στο σχολείο. Αφήνει το παιδί στην πόρτα του σχολείου, και αποχωρεί. Κατά τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, προσέλευσης-αποχώρησης, προσέχουμε ιδιαίτερα να τηρούμε την απόσταση του 1,5 μ. εμείς και το παιδί μας, από όλους τους υπόλοιπους.
  • Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, συνιστάται η θερμομέτρηση των παιδιών. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα, βήχας, μπουκωμένη μύτη, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός) κρατάμε το παιδί μας σπίτι και το στέλνουμε ξανά σχολείο, μόνο, όταν το επιτρέψει ο παιδίατρος. Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του σχολείου, ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, ειδοποιείστε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και ενημερώνετε το σχολείο καθ’ όλη την  πορεία της ασθένειάς του(αν υφίσταται).

Αγαπητοί γονείς, πιθανότατα καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να νιώσατε (όπως κι εμείς) κάτι από τον φόβο του covid να επιστρέφει, όμως αυτά τα μέτρα είναι μόνο για να είμαστε πιο ασφαλείς (τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και εσείς). Η καθημερινότητα του σχολείου θα αλλάξει λίγο. Θα μας λείψουν, σίγουρα, οι αγκαλιές με τα παιδιά, τα παιχνίδια η χαρά του μοιράσματος λόγω του κορωνοϊού.

Στο μέτρο που μας αφορά, ο κύριος στόχος μας ,από εδώ και πέρα, μέσα στην τάξη, έως το τέλος του σχολείου…. να παραμείνουμε ανθρώπινοι, μικροί-μεγάλοι, να μετριάσουμε τα άγχη της παιδικής ψυχής και να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών μας.

Η επάνοδος θα είναι διαφορετική, αλλά ευχόμαστε  να έχει ένα αίσιο τέλος.

Ελπίζοντας στην συνεργασία σας ,στην θετική σας διάθεση και στο χαμόγελό σας, για όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, μα και για όλα όσα ακόμη μένουν να έρθουν…

…ευχόμαστε…

Καλή Αντάμωση-επιτέλους!- στην κανονικότητα της σχολικής μας ρουτίνας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου